CareMedica - vitální kosmetika
Informační lišta
hero gradient

Vše, co jste chtěli vědět o pleťových sérech a báli jste se zeptat

Doplňková péče o pokožku je důležitým krokem rituálu krásy. Proč pleť potřebuje kvalitní sérum a podle čeho si vybrat vhodný přípravek? Pokud se v sérech nevyznáte a s jejich používáním nemáte mnoho zkušeností, pak právě pro vás je tu několik řádků nabitých informacemi. Tak jak je to s pleťovými séry a elixíry?

Existuje mnoho mýtů okolo pleťových sér. Co je vlastně ono sérum, které je doporučováno používat v kombinaci s denním nebo nočním krémem? Jedná se o přípravek, který disponuje koncentrovaným množstvím aktivních látek. Ve složení převažují malé molekuly složek, aby pronikly hluboko do pleti. Výsledkem je efektivnější účinek, který pak stačí uzamknout běžným denním nebo nočním krémem.

shutterstock_1524252014

Jak sérum správně aplikovat?

Ještě než se dostaneme hlouběji mezi druhy pleťových sér, začtěte se, zda neděláte chyby v aplikaci. Víte, jak často a kdy aplikovat tento superkoncentrovaný přípravek? Zpravidla je vhodné sérum používat jednou až dvakrát denně při vaší běžné beauty rutině. Jde o krok, který následuje po čištění a tonizaci pleti. Po jemném nanesení malého množství séra, které zahřejete v dlaních a jemně zapracujete vklepáváním do pokožky krku a obličeje, je důležitá malá pauza. Nechte sérum, aby se dostatečně vstřebalo. Teprve pak je na řadě denní nebo noční krém, který se postará o pleť a uzamkne sérum. Hotovo!

TIP: Sérum s výtažky z hub reishi a shiitake CareMedica viditelně zlepšuje texturu pleti a redukuje vrásky. Výtažek z kozince navíc působí proti volným radikálům a chrání pokožku. Jde o univerzální sérum proti stárnutí pleti příjemné gelové konzistence. Sérum je ideální pro večerní rutinu péče o pokožku.

Sbohem, mýty

Máte zálusk na nějaké to úžasné pečující sérum? Vyhněte se častým chybám v aplikaci přípravku. Pokud chcete zaznamenat účinky a opravdu zkrášlit vaši pleť, nezáleží jen na tom, jaké sérum si vyberete – stejně tak záleží na správném používání. Seznamte se s častými mýty... a vyhněte se jim:

  1. Sérum stačí použít jednou za čas. Ne. Sérum není pleťová maska či peeling, které nanesete jednou či dvakrát týdně. Používejte sérum ideálně denně – jedině tak se budete moci těžit z jeho pečujících vlastností.
  2. Sérum musíte aplikovat večer. Kdepak – můžete jej používat také ráno. Opět to závisí na druhu séra. Některé přípravky by se neměly dostat na slunce, jiné je možné používat bez omezení také ráno. Možnosti aplikace zpravidla uvádí výrobce.
  3. Sérum je určeno pouze pro zralou pleť. Kdepak. Pleťová séra jsou dokonale výživnou kapkou, která dodá pokožce to, nač je sérum určeno. Věk není limitující.
  4. Když používám sérum, nemusím nanášet krém. Častý omyl. Sérum nenahradí krém, pouze ho perfektně doplní. Jde o hloubkovou péči. Kombinujte správně a docílíte krásné a vitální pleti.

Jak si vybrat vhodné sérum?

Tak tento krok není vůbec těžký. Stačí se podívat na vaši pleť, sledovat její projevy a případné problémy. Trápí vás vrásky? Nebo jen potřebujete slušnou dávku hydratace? Séra se rozdělují podle složení na anti-ageing, hydratační, liftingová. Vybírat můžete také z elixírů proti pigmentovým skvrnám a ze sér určených na problematickou pleť. Naslouchejte potřebám vaší pleti, čtěte ve složení přípravků a zajímejte se také o konzistenci přípravku. Zatímco některá pleť si zamiluje olejová séra, jiné sednou lehčí gelová. Prostě a jednoduše: nechte vaši pleť, aby si to pravé sérum našla... a zamilovala.

Kde můžete koupit naše výrobky

Rozsáhlá síť distributorů po celé ČR

Jednoduše si vyhledejte nejbližšího prodejce, distributora, nebo lékárnu s našimi produkty.

Zobrazit nejbližší distributory